YUMURTLAMA BOZUKLUğUNUN TEDAVISI NEDIR - AN OVERVIEW

yumurtlama bozukluğunun tedavisi nedir - An Overview

yumurtlama bozukluğunun tedavisi nedir - An Overview

Blog Article

Kahverengi akıntıya sahip olan kadınlar genellikle doğum kontrol haplarını bu durumun nedeni olarak düşünürler. Ancak doğum kontrol hapları çoğunlukla neden olmaz, genellikle hormonal değişikliklerle ilişkilendirilir.

Kısırlığın olası tüm nedenlerinin araştırılması sonucunda Helloçbir neden bulunamayabilir. Bu durumda doktorun teşhisi açıklanamayan İnfertilite olmaktadır. Bir diğer yandan kadında yumurtlama düzensizliği olduğunda da aynı tedavi uygulanacağı içwithin açıklanamayan kısırlık teşhisi konmaktadır. Bu tedavi yönteminde kadının her ay düzenli olarak yumurtlaması sağlanmaktadır. Bu sırada belirlenen zamanlarda cinsel ilişkiye girerek hamilelik şansı arttırılabilmektedir.

Kanama veya lekelenme fark ettiğiniz tek semptomsa, yumurtlama lekelenmesi mi yoksa implantasyon lekelenmesi mi yoksa adet dönemi mi olduğunu bilemeyebilirsiniz. Farkı bilmek propertyımcı olur.

Tüm bu işaretler şartlıdır ve soğuk algınlığı, bulaşıcı veya iltihaplı hastalıklar gibi diğer nedenlerden kaynaklanabilir.

Bu suggestion bulguları olan kadınlar bunlardan da yararlanabilir. Ancak bu belirtiler bazı kadınlarda silik olur, bazıları yumurtlama olup bittikten sonra oluşur, bu nedenle kullanımı çok pratik değildir.

Hastalar bu hafif artworkışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur. Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir.

Çoğu kadının yaşantısının bir parçası olan yoğun stres, aşırı egzersiz yapma, aşırı kilo kaybı veya aşırı kilo alımı gibi durumlar da vücutta kortizol gibi hormonların artmasına neden olabilir.

Yumurtlamayla great post ilgili sorunlar bazı kadınların düzenli olarak yumurtlayamamasına neden olabilmektedir. Bu durumda doğal yolla gebe kalmak zorlaşmakta ve kısırlık görülebilmektedir.

“Hipo hipo hastalığı neden olur?” sorusu, bu rahatsızlıkla karşılaşan pek çOkay kişinin en çAlright merak ettiği konulardan biridir. Yumurtlamayı engellemesi sebebiyle doğurganlığı azaltan ve kadın details infertilitesini tetikleyen hipogonadizm, esasen bir hormon bozukluğudur.

Yumurtlamanın deşarj olmadan geçtiği durumlar vardır. Sebepler, kadının yaşadvertığı stres ve sinir durumunda ya da başarısız olan yumurtlama aşamalarından this page birinde olabilir.

Egzersiz, yoga ve meditasyon gibi faydalı yaşam tarzı alışkanlıkları. Bunlar tedaviyi destekleyebilir ancak tedavinin yerini alamaz.

Cinsel Sağlık: Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, salgıda değişikliklere yol açabilir. Prezervatif kullanımı, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmada etkilidir.

Sağlıklı kilonuzda olun. Aşırı kilolu veya aşırı zayıf olmak, yumurtlamanın regular bir şekilde gerçekleşmesini engelleyebilir.

Bu uygulama spesifik olarak yumurtlama oranı typical bir kadına göre daha az olan kadınlarda yani infertil kadınlarda uygulanmaktadır.

Report this page